•Historia tworzona siłą tradycji•

Smak, który połączył pokolenia

Tradycja masarnictwa w rodzinie sięga ponad 25 lat wstecz, kiedy Stanisław Rąbała, założyciel firmy, rozpoczął w przydomowym gospodarstwie produkcję wędlin i kiełbas metodą tradycyjnego wędzenia. Wyjątkowy smak wyrobów od początku budował na recepturach przekazywanych z ust do ust w regionie Kociewia, które udoskonalał po swojemu, by uzyskać najwyższą jakość dla siebie, rodziny i najbliższych. Dobra sława tych wyrobów szybko rozprzestrzeniła się wśród przyjaciół i znajomych. Smak uwielbiany przez Stanisława Rąbałę okazał się dla wielu smakoszy równie wyjątkowy. W krótkim czasie dobra sława wyrobów przyciągnęła do firmy wielu wiernych klientów, którzy korzystają z produktów St. Rąbała po dzień dzisiejszy. Dynamiczny rozwój spowodował, że w przeciągu trzech lat od momentu założenia firma wprowadziła samodzielny ubój i przetwórstwo mięsa. Siła smaku drzemiąca w naszych wędlinach zrodziła się z pasji, miłości do tradycji oraz ciężkiej pracy naszych zaufanych pracowników.

Pełna kontrola nad jakością

Właściciele firmy od początku jej funkcjonowania stawiają na najwyższą jakość oferowanych produktów. Dzięki temu udało nam się stworzyć silną i trwałą markę, która każdego roku jest doceniana przez coraz większą liczbę zadowolonych, stałych Klientów. Nasza masarnia prowadzi ubój oraz przetwórstwo mięsa, a dzięki własnej sieci dystrybucji mamy pełną kontrolę nad sprzedawanym produktem, który finalnie trafia na stół mieszkańców północnej części kraju. Kompletna realizacja całego procesu produkcji stanowi sekret świeżości i jakości naszych wyrobów. Współpracujemy z zaufanymi i cenionymi hodowcami z regionu Kociewia. Przedsiębiorstwo jest w pełni dostosowane do wymogów Unii Europejskiej, w firmie funkcjonuje system kontroli jakości i higieny HACCP.

Działalność sportowa

Tradycje wspierania sportu są w naszej rodzinie bardzo silne. Dziadek Augustyn Zander był założycielem i długoletnim prezesem klubu sportowego w Pelplinie. Dzięki jego aktywności i organizacji udało mu się istotnie przyczynić do zdobycia finansowania na budowę stadionu sportowego w Pelplinie oraz na długoletnie wsparcie sekcji sportowych klubu. Również Ojciec Stanisław Rąbała angażował się silnie w działalność sportową. Przez wiele lat był sportowym mecenasem sportu młodzieżowego, wspierał działalność klubów juniorskich. Dbał, aby młodzi zawodnicy mieli odpowiednie warunki do treningów. W latach 2004 - 2008 był Prezesem klubu Wierzyca Pelplin - to właśnie w tym czasie klub świętował swoje największe sukcesy, dochodząc do rozgrywek na szczeblu III ligi. Obecne pokolenie kontynuuje rodzinne dzieło i wspiera aktywnie Akademię Piłkarską ST. Rąbała - Jedynka Pelplin oraz Klub Sportowy Bloczek Team. Nasze wsparcie umożliwia młodym zawodnikom odpowiedni rozwój talentów na całym Pomorzu.

Nagrody i wyróżnienia

Stawiając na najwyższą jakość oferowanych przez naszą firmę produktów oraz utrwalając w świadomości naszych Klientów silną markę na przestrzeni funkcjonowania St. Rąbała otrzymała wiele wyróżnień oraz prestiżowych nagród branżowych. Cenione przez nas wyróżnienia nie przesłonią jednak wyjątkowości i znaczenia, jakie odgrywa uśmiech i zadowolenie naszych wiernych Klientów, którzy od lat wspierają naszą działalność kupując i polecając nasze produkty.

Fundusze unijne

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"

Operacja pn. "Poprawa konkurencyjności zakładu w wyniku wdrożenia innowacji procesu oraz technologii poprzez zakup nowych maszyn i urządzeń oraz systemu do zarządzania i sterowania produkcją" mająca na celu wprowadzenie do zakładu innowacyjności procesu oraz technologii, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót  nimi lub ich rozwój" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

.